Így tarthatod bőrödet mindig fiatalon

 

Nem olyan nehéz elérni, hogy a bőröd fiatal maradjon. Egy kis odafigyeléssel igencsak nagy lépéseket tehetsz az ügy érdekében. A következő tanácsokat megfogadva bőröd olyan lesz, hogy teljesen elégedett lehetsz magaddal.

shutterstock_144298723.jpg

Vásárolj C-vitamin tartalmú arckrémet, mely L-aszkorbinsavval, aszkorbil-palmitáttal, vagy aszkorbil-foszfáttal is dúsított! Kutatások során kimutatták, hogy a C-vitamin képes megállítani a sejtek károsodását, így öregedését. Ennek eredményeképp jóval fiatalabbnak látszol majd, az eredmény mindössze 3 hónap után szemmel látható lesz.

Igyál naponta paradicsomlevet! A zöldségben fellelhető vitaminok és ásványi anyagok serkentik szervezetünk kollagén termelését és mindössze 10 héten belül bőröd fiatalabb benyomást kelt.

Kérd meg orvosod, hogy írjon fel neked retinoid tartalmú krémet! A retinoidok természetes A-vitamin származékok, melyek segítenek eltüntetni az öregedési folyamattal járó foltokat és az apróbb ráncokat. Mivel ezek a krémek serkentik a kollagén termelődését, bőröd még fiatalabbnak fog látszani.

A bioboltokban lehet kapni asztaxantint, melyből napi 4 mg-ot fogyasztva bőröd még fiatalabb hatást kelt. Ez az anyag gyakorlatilag egy pigment, melyet a vörös algákban is fellelhetünk és híres arról, hogy megvéd a káros ultraibolya sugaraktól. Asztaxantinban gazdag még a tojássárgája, a káposzta, a spenót, a brokkoli, a saláta, a gránátalma és a kelbimbó is. 

Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek fogyasztása is ajánlott, ha minél tovább meg szeretnéd őrizni fiatalságod.

Amikor valami édességre vágysz, cukros ételek, csokik helyett inkább fogyassz gyümölcsöt! Próbáld meg minél jobban csökkenteni a cukorfogyasztásodat! A cukrok segítenek a káros szabadgyökök romboló munkájában, mely következménye a ráncosodás.

Ha rendszeresen végzel valamiféle testmozgást, az szintén pozitívan hat bőröd egészségére. Járj aerobikozni, spinningelni! Válassz valami szórakoztató hobbit és élvezd az örök fiatalságot!