5+1 titok, hogy fiatalnak lásd magad

Annyi éves vagy, amennyinek érzed magad. Ha az ember fiatalnak érzi magát, azt környezete is érzékelni fogja. Tegyük fel, hogy egy 50 év körüli ikerpár egyik tagja egy folyton mosolygós, közvetlen, játékos személyiség, míg a másik egy csendes, magába forduló, „otthon gubbasztós” valaki. Egyértelmű, melyiküket látjuk fizikailag is fiatalabbnak.

1. Egyél kevesebbet és lassabban!

Különféle kutatások kimutatták, hogy 15 kg-os testsúly felesleg egyenértékű +10 évvel.

2. Játssz!

Tény, hogy akik több keresztrejtvényt fejtenek, sudokuznak, különféle számítógépes játékokkal játszanak, jóval lassabban öregednek, mint azok, akik nem végeznek hasonló tevékenységeket.

shutterstock_146017997.jpg

3. Mozogj!

Az öregedési folyamat egyik nagy hátránya az izmok elvesztése. Az izmok az idő előrehaladtával fokozatosan eltűnnek, és helyükön zsírszövet jelenik meg. Az idősebb emberek kövérkésebbnek tűnnek, mint fiatalkorukban annak ellenére, hogy a mérleg szerint testsúlyuk nem változott. Ennek oka, hogy az izom jóval többet nyom, mint a zsír.

4. Aludj 7-8 órát!

Különféle tudományos kutatások kimutatták, hogy nem egészséges sem 7 óránál kevesebbet, sem 8 óránál többet aludni.

5. Fuss!

A Stanford Egyetem kutatásai szerint azoknál a középkorú és idős embereknél, akik rendszeresen futnak, kevesebb eséllyel jelennek meg szívelégtelenségek. Ráadásul átlagosan 16 évvel hosszabb ideig is lehetnek jó fizikai erőnlétben, mint azok, akik csak otthon ülnek.

+1: Vigyázz az arcodra!

A héten legalább egyszer használj bőrradírt, hogy az elhalt hámréteget eltávolítsd! Kényeztesd magad évente többször arcmasszázzsal! Ezek a tanácsok pedig nem csak a nőkre, hanem a férfiakra is vonatkoznak.

Ráncok ellen

Gondolkodtál már azon, hogy a férfiaknak miért nem készítenek arckrémeket? Miért a nők a célközönség? Mert a férfiak arcbőre nem olyan száraz, mint a hölgyeké, így nincs szükségük folyamatos hidratálásra. Ennek ellenére az idő múlásával a férfiak arcbőre is igényel hidratálást. Ha ez elmarad, a 40-45. életévüket betöltött urak arca hirtelen változáson mehet keresztül.