Az antioxidánsokról tudtad?

 

Ebben a bejegyzésben elsősorban a Jeunesse Reserve nevet viselő termékéről és annak élettani hatásairól lesz szó, mivel én most pont azt szedem, tesztelem. 

Vágjunk is a közepébe! A Reserve gyakorlatilag egy gyümölcskoncentrátum, mely reservatrol enzimet tartalmaz. Nem véletlen a hasonlóság a két elnevezés között. Az említett enzim a Jeunesse ezen termékének egyik fő alkotóeleme.

34559676_m.jpg

A reservatrol enzimek képesek ki- és bekapcsolni szervezetünk alvó, azaz szirtuin génjeit, melyek veszélyhelyzetben aktiválódnak és oxigénnel látják el a sejteket. A Reserve stresszhelyzet nélkül segíti oxigénhez a sejteket, így fenntartva a létfontosságú szervek helyes működését. A termék tehát ilyen formában regenerálja teljes testünket.

Úgy is mondhatnánk, hogy a Reserve fő összetevőit antioxidánsok alkotják. De ahhoz, hogy jobban megértsük, ez miért is jó szervezetünk számára, pár szót kell ejtenünk az antioxidánsokról, melyek csoportjába a cseresznye, az Aloe Vera, a gránátalma, a zöld tea, a kék áfonya, a szőlőmag is beletartozik.

Az antioxidánsok, ahogy nevük is mutatja, egy természetes, oxigén jelenlétében bekövetkező folyamatot, az oxidációt akadályozzák meg. Azt gondolom, mindannyian vágtunk már fel almát és később, amennyiben azt nem fogyasztottuk el azonnal, láttuk, hogy egy idő után bebarnult. Ez az oxidáció.

A már korábban említett gyümölcsök héjában jelenlévő antioxidánsok ettől a folyamattól igyekeznek megvédeni a termést és tudósok felfedezték, hogy ezek az anyagok a DNS-ben is megakadályozhatják az oxidációt.

Az egyetlen nehézség az lehet, hogy az anyagnak át kell jutnia a sejthártyán, de a Reservet megalkotó tudósok ezt is megoldották. A termék gél állagú, mely biztosítja a gyors felszívódást. És hogy milyen mennyiségben ajánlott adagolni a terméket? Napi 1-3 tasak felhasználható bármely napszakban.

A Reserve rendkívül jó eredményt produkál az antioxidáns képességet mérő teszten 37,1 egység/cm2 értékkel. Bizonyítottan javítja az állóképességet, erősíti az immunrendszert, javítja a memóriát és a reakcióidőt, ráadásul mindezek mellett sejtszinten hat.

Én innen rendeltem: https://nojsa.jeunesseglobal.com/en-US/reserve/RES