Narancsmaszkkal és répamaszkkal a bőr fiatalságának megőrzése érdekében

 

Bőrünk létfontosságú szerepet tölt be életünkben. Ez az a szerv, mely testünket elhatárolja a külvilágtól és így megvédi szervezetünket a káros anyagoktól, kórokozóktól, segít testhőmérsékletünk megtartásában és segítségével érezhetjük az érintést vagy a nyomást is. 

Idővel azonban bőrünk kevesebb kollagént és elasztint termel, ennek következtében pedig veszít rugalmasságából és feszességéből. Bőrünk különböző okok miatt veszíthet fényéből: vízhiány, vagy akár túlzottan zsíros étrend következtében.

Van egy jó hírünk: egyszerű, költséghatékony technikát alkalmazva segíthet bőre fiatalságában megőrzésében. Lássuk csak, hogyan!

shutterstock_302555999.jpg

  • Narancsmaszk

A narancsmaszk fontos C-vitamin forrás. Erre a vitaminra bőrünknek is szüksége van. Vágjon narancsszeleteket és ossza szét őket arcán, majd hagyja ott őket minimum 20 percig, hogy elérje a kívánt hatást!

A narancs jelentős antioxidáns, és ha minden nap legalább 1 pohár narancslevet iszunk, a ráncokat is kordában tudjuk tartani.

A narancsmaszk természetes tisztító és egyben természetes ránctalanító, ráadásul segít a lebarnulásban is. 

  • Répamaszk

Hogyan is kell répamaszkot készíteni? Először is, két közepes nagyságú sárgarépát turmixoljon össze! Ehhez adjon hozzá fél csészényi vizet! A massza ne legyen túl híg, hanem éppen olyan, hogy kényelmesen kenhető legyen! Egy vattakorong segítségével a készítményt oszlassa szét arcán egyenletesen és hagyja hatni 10 percig, majd öblítse le!

A sárgarépa nagy mennyiségű béta-karotint tartalmaz, így fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, hiszen ez az az anyag, melyből szervezetünk A-vitamint képes előállítani.

Ugyanakkor esetében egy természetes antioxidánsról beszélhetünk, mely ránctalanító hatással is bír. A sárgarépa a napsugárzásnak kitett bőr számára is előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Napozás előtt és után is érdemes répamaszkot alkalmazni.