Forradalmi változások: a hosszú élet titka

 

 

Belegondoltál már milyen szép is lenne, ha hosszabb ideig élnél? És nem is akárhogy: ha tovább élvezhetnéd a fiatalságot? Kihasználhatnád nyugdíjas éveidet, olyan dolgokat tehetnél, melyekre mindig is vágytál, de korábban nem volt rá időd?

Az előző bejegyzésekben olyan tippeket, tanácsokat osztottunk meg, melyek segítenek a fiatalság megőrzésében. Olyan arckezelésekről, olyan életmódbeli és étrendbeli tippekről volt szó, melyek jót tesznek az arcbőrnek és segítenek abban, hogy az idő előrehaladtával is fiatalnak érezd magad.

Gondoltad volna, hogy a tudomány egyszer eljut egy olyan szintre, hogy ennél sokkal, de sokkal többet tehetünk?

45260506_m.jpg

Az orvostudományban mára forradalmi változások következtek be. A technológia fejlődésével, az új orvosi eszközök segítségével és természetesen a kutatásoknak köszönhetően az emberi testről is egyre többet tudunk meg.

Ma már lehetőségünk van beavatkozni a sejtek működésébe, így már ismerjük a sejtszintű gyógyítás fogalmát. Az öregedésről is megváltozott a koncepciónk.

Korábban az öregedést az idő múlásával hoztuk összefüggésbe. Ez részben igaz is, tehát ha múlik az idő és mi nem teszünk semmit, nyilván öregszünk, és ez meglátszik külsőnkön is. Az idő nagy úr: ha hagyjuk magunkat, feléli szerveinket.

De mi lenne, ha sejt szinten gondolkodnánk? Az idő múlásával nem mi magunk, hanem sejtjeink öregednek. Tudtad, hogy megközelítőleg 60 trilliárd sejtünk van? Az idő így elég nagy felületen támadhat meg minket és így veszélyeztetheti fiatalságunkat, hiszen egészségi állapotunk sejtjeink, DNS-ünk, mitokondriumaink és sejthártyáink állapotán múlik.

Már korábban említettük az orvostudomány rohamos fejlődését. Az új felfedezésekkel, innovációkkal megjelent a géntechnológia, a génterápia, jól ismerjük az őssejteket és azok működését és létrejött a nano-orvoslás is.

Például a Jeunesse vállalat a modern tudományos innovációkban élen jár. A cég azt közvetíti, hogy a Fiatalos Generáció egy új életforma, mely az öregedésről kialakított képünket teljesen megváltoztatja és nem csak úgy a vakvilágba beszél: a vállalat felfogása tudományos tényeken alapul.