Az örök fiatalság receptje: 5+1 jó tanács

 

Az idősödés, annak ellenére, hogy egy teljesen természetes és normális folyamat, legtöbbünk, de különösen a legtöbb nő rémálma. Bizonyos „trükköket” bevetve azonban, ha nem is visszafordítható, de lassítható az öregedés. 

Ne hagyd, hogy az életkorod kifogjon rajtad, inkább érezd ugyanolyan jól magad a bőrödben, mint évekkel, vagy akár évtizedekkel korábban! Ahhoz, hogy megkönnyítsük dolgodat, néhány tippet osztunk meg, melyekkel az idő előrehaladtával is fiatalnak és frissnek érezheted magad.

shutterstock_275219042.jpg

  • Folytass kiegyensúlyozott, antioxidánsokban gazdag étrendet!

Sokszor halljuk, hogy „az vagy, amit megeszel”. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj a megfelelő táplálkozásra. Tudjuk, hogy nem a táplálék mennyisége, hanem a minősége számít. Figyelj oda, hogy étrendet kiegyensúlyozott, a bevitt táplálék pedig megfelelő minőségű, tápanyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag legyen! Ne feledkezz meg az omega-3 zsírsavakról sem, mely nagyban hozzájárul a keringési rendszered egészségéhez!

  • Igyál sok vizet!

A megfelelő folyadékbevitel nem csak megjelenésedben mutatkozik meg. Sejtjeid működésének is szüksége van vízre. Arról se feledkezz meg, hogy nem akkor kell inni, amikor már szomjúsággal küzdesz, hiszen az már a dehidratáltság jele!

  • Eddz!

A sportolással izmaidat, rejtvényekkel pedig agyadat mozgatod meg. Tartsd magad fitten mind testileg, mind szellemileg!

  • Pihend ki magad!

„Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.” Nem csak az alvás mennyiségére, hanem minőségére is figyelmet kell fordítani. Fontos, hogy matracod, párnád kényelmes legyen. 

  • Szakíts a káros szenvedélyekkel!

Ugye tudod, hogy a dohányosok, valamint azok, akik gyakran járnak szoláriumba gyorsabban öregszenek? Legalábbis azt a benyomást keltik külsejük alapján. Napozz megfelelő védelem mellett, a cigit pedig tedd le!

+1. Ép testben ép lélek

A legegyszerűbben akkor tarthatod magad fiatalon, ha gondolkodásmódod is fiatalos marad. Fogadd meg tanácsainkat és élvezd az örök fiatalságot!